TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉSE A TOOLEX KFT-NÉL.

A kedvezményezett neve: Toolex Fémfeldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt azonosító száma: GINOP – 1.2.1-14-2014-00259

A projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a Toolex Kft-nél.

A szerződött támogatás összege: 98.106.492,- Forint

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2015.08.05.

A projekt az Európai Regionális fejlesztési Alap segítségével jött létre.

A projekt tartalmának bemutatása:
A TOOLEX Kft. 98,11 millió Ft uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. A projekt során termelési kapacitás bővítése valósul meg.

A vállalkozás 1993-ban alakult. A cég alapításakor a német tulajdonosok elsődleges szempontja az olcsóbb magyar munkaerő igénybevétele volt. A fúrószerszám egyik összetevője, a fúrószár megmunkálása volt a főprofil az induláskor. Mára vállalkozásunk fő profilja a fúrószár gyártás, egyélű fúrószerszámok összeépítése, fúrófej és fúróhüvely méretre köszörülése. Az árbevételének több mint 50%-a e tevékenységből származott az elmúlt 3 évben (TEÁOR 25.73).
Gyártott termékeink (komplett mélyfúrószerszámok előállítása, értékesítése) mellett bérfúrást is végzünk.
Alkalmazott struktúra: 1 fő ügyvezető, 5 fő adminisztráció, 3 fő értékesítés, 1 fő üzemvezető, 4 fő művezető, 156 fő fizikai alkalmazott.
Cégünk székehelye a kezdetektől fogva Nagyszénáson van.
Főbb versenytársaink: Iscar, Gühring, Walter, TBT
Vevőink között szerepel, közvetve, vagy közvetlenül többek között: WV, Muraki, Bosch, Airbus, Audi

A projekt indokoltsága:
Cégünk jelenleg 209 db gyártóeszközzel rendelkezik. Technológiai szempontból lebontva: 60%, univerzális egyetemes köszörűgépek, 40% pedig magas színvonalú NC vagy CNC vezérelt gép. Gépeszközök beszerzésével szeretnénk célpiacunkon minőségünket növelni, szállítási határidőinket pedig csökkenteni. Célunk a versenyképességünk megőrzése, amely úgy érhető el, hogy egyrészt a legmodernebb eszközökkel dolgozunk, másrészt a költségeinket alacsony szinten tartjuk, harmadrészt pedig az új piaci igényeknek megfelelő termék gyártását tudjuk megvalósítani.
Jelen helyzetben a tömörkeményfém fúrókat, egy átépített általános célú palástköszörűn munkáljuk meg. A megnövekedett vevői igények mellett ez a kapacitás kevés, ezért egy egyedi építésű köszörűgépet szeretnénk gyártásba állítani. Az új gép teljesítménye 3 db általános palástköszörű gépével egyenértékű.
Beszerzésre kerül 1 db Jumat 1000/10s m9227 egyedi építésű keményfém mélyfúró palást, és 1 db Lasit Towermark 20 W lézerjelölő.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT !