TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉSE A TOOLEX KFT-NÉL.

A kedvezményezett neve: Toolex Kft.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00989

A projekt címe: Kapacitásbővítés a TOOLEX KFT.-nél

A szerződött támogatás összege: 488 062 443 Forint

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.09.30.

A Toolex Kft. a Széchenyi 2020 program keretében komplex technológiafejlesztést valósított meg, 488,06 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A Toolex Kft. 1993 óta van jelen a magyar piacon. A Társaság fő tevékenysége a fémmegmunkálás, azon belül is fúrószár megmunkálás, fúrószárgyártás, egyélű fúrószerszámok keményfém betéteinek gyártása, egyélű fúrószerszámok összeépítése, fúrófej és fúróhüvely méretre köszörülése. Magyarországon a szegmensben piacvezető cég a Toolex Kft., de jelentős szerepe van európai szinten is.

A projekt keretében beszerzésre került 1 db CNC esztergaközpont, amely a fúrószerszámok befogórészének gyártását végzi, így növelve a mélyfúró kapacitást, 1 db CNC vezérlésű precíziós sík- és profilköszörűgép, amely a szerelhető mélyfúró támasztólapkáinak gyártási kapacitását növeli 20%-kal, 1 db korszerű CNC technológiájú csúcsnélküli palástköszörű, amely 50%-os kapacitásnövelést biztosít a teljes keményfém nyersanyagok nagyolása során, 1 db körfutásmérő berendezés, amely a megnövekedett gyártási kapacitás következtében bővült mérési feladatok ellátását segíti, 1 db CNC vezérlésű csőforrasztási prizmaforma köszörűgép amely a fúrócsövek profilköszörülési kapacitását növeli 25%-kal, 1 db csőhúzógép amely segítségével hosszabb, kétélű fúrócsövek is gyárthatók, amivel nő a gyártható termékpaletta, és nem utolsó sorban egy korszerű és átfogó vállalatirányítási rendszer, amely segítségével a termelés és raktározás tervezése és szervezése könnyebbé válik.

A beruházásnak köszönhetően a gyártási kapacitás és a minőség javulása, valamint szervezettebb munkamenet valósul meg, ezáltal erősödik a cég szerepe a nemzetközi beszállítói hálózatokban, és javul a versenyképessége.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT !