TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉSE A TOOLEX KFT-NÉL.

A kedvezményezett neve: Toolex Kft.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-17-2017-00035

A projekt címe: Komplex technológiafejlesztés a TOOLEX Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 470 676 054 Forint

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.09.03.

A projekt az Európai Regionális fejlesztési Alap segítségével jött létre.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Toolex Kft. a Széchenyi 2020 program keretében komplex technológiafejlesztést valósított meg, 470,68 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A Toolex Kft. 1993 óta van jelen a magyar piacon. A Társaság fő tevékenysége a fémmegmunkálás, azon belül is fúrószár megmunkálás, fúrószárgyártás, egyélű fúrószerszámok keményfém betéteinek gyártása, egyélű fúrószerszámok összeépítése, fúrófej és fúróhüvely méretre köszörülése. Magyarországon a szegmensben piacvezető cég a Toolex Kft., de jelentős szerepe van európai szinten is.

A projekt keretében beszerzésre került 2 db Schnneberger Norma CNC vezérlésű élező gép, mely 5 vezérelt CNC-tengellyel és dupla köszörűorsóval vagy opcionálisan lemezcserélővel rendelkezik, 1 db TTB precíziós szerszámélező gép, mely speciálisan kis és közepes szériás keményfém szerszámok gyártására alkalmas, csúcsprecizitással. 1 db Junker JUCAM 3000/60 S Keményfém mélyfúró-palást– formaköszörű gép, mely egy menetben alkalmas keményfém mélyfúró-palást- és formaköszörülésre 400-1.000 mm hosszon. 1 db W. Helitronic Vision 700 L CNC- szerszámköszörű, mely magasteljesítményű, 5 CNC vezérelt tengellyel ellátott szerszámköszörű. 1 db G + H precíziós sík- és profil-köszörűgép FS 1550, mely korszerű CNC technológiát alkalmaz.

A beruházásnak köszönhetően a gyártási kapacitás és a minőség javulása, valamint szervezettebb munkamenet valósul meg, ezáltal erősödik a cég szerepe a nemzetközi beszállítói hálózatokban, és javul a versenyképessége.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT !